در غیاب توافق نامههای خاص یا استانداردهای تجاری تهران نمیتواند انتظار داشته باشد که بریکس در آینده نزدیک اقتصاد داخلی، تجارت خارجی یا معاملات مالی خود را به طور اساسی تغییر دهد
رهبر انقلاب با تاکید بر اینکه بنده در این سی و چند سال از همه دولتها با گرایشها و توانهای مختلف حمایت کردم، گفتند: همه دولتها مستحق این کمک همهجانبه هستند. ما به همه دولتها کمک کردیم. لکن در مورد این دولت علاوه بر کمک، بنده با نگاه به این دو ساله، تمجید هم میخواهم بکنم.
عضویت ایران در بریکس یک دستاورد خوب دیپلماتیک است؛ تحرکی که بعد از یک دهه سیاست تقابلی با جهان و انزواگرایی ارادی در عرصه بینالمللی صورت میگیرد. این اتفاق در سیاست خارجی دولت سیزدهم که بعد از ۲ سال هنوز دستاوردی در عرصه بینالمللی نداشته، اتفاق مهمی است که میتواند سرآغاز روندهای مؤثر و بزرگی آنهم در چارچوب همکاری با قدرتهای نوظهور اقتصادی ارزیابی ...
دولتها در ایران فارغ از اینکه به کدام جناح و گروه سیاسی تعلق داشته باشند، هنگامی که قدرت را به دست میگیرند و با مشکلات عدیده اقتصادی نظیر کسری بودجه و تورم و ... مواجه میشوند، تازه به نقش مخرب تحریمها واقف میشوند. در همین نقطه است که قوه عاقله دولتها تا حد زیادی تقویت میشود
سعید لیلاز، پژوهشگر اقتصادی تاکید میکند: «بدون تردید رکورد تورم ۸۰ ساله شکسته شده است. نرخ تورم ۱۴۰۱ از مرز ۵۰ درصد عبور کرده که این نرخ بالاترین تورم از سال ۱۳۲۲ تاکنون بوده است.»
محمود احمدیبیغش، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با اشاره به اینکه بیانیه انجمن اسلامی معلمان را ندیدم، تاکید کرد: «قالب مجلس به این نقطه رسیده که دولت رئیسی، کسی را هموزن این وزارتخانه معرفی نخواهد کرد. چون در کاسه این دولت همین افراد هستند و نمایندگان مجلس بر این باورند که اگر به این گزینه رای نمیدادند یک گزینه ضعیفتر به مجلس معرفی میشد....
بخش بزرگی از ناکامیهای دولت سیزدهم را میتوان حاصل عملکرد مدیران احمدینژادی دانست، شاید به همین علت است که او نه از دولت سیدابراهیم رئیسی دفاع میکند و نه اینکه به نقد عملکرد دولت سیزدهم و ناکامیهای آن میپردازد تا بهنوعی بار مسئولیت نتایج بهدستآمده از عملکرد دولت را به گردن او نیندازند.
محمد مهاجری معتقد است، رفتاری که همراهان قالیباف با لاریجانی کردند، حالا درباره خودش در حال اجرا است. او میگوید: «این تخریبها بیشتر توسط طرفداران ابراهیم رئیسی صورت میگیرد، زیرا آنها میدانند که قالیباف رقیب بالقوه رئیسی در انتخابات ۱۴۰۴ خواهد بود و با ضعفهایی که دولت سیزدهم دارد، شکست رئیسی قطعی است.»
پیش از تعطیلات عید فطر بود که خبر رسید استیضاح احسان خاندوزی وزیر اقتصاد دولت سیزدهم به دلیل کم شدن تعداد استیضاحکنندگان منتفی است. با این حال علیاصغر باقرزاده، نماینده بابلسر و فریدونکنار از جمله نمایندگانی است که بر استیضاح خاندوزی اصرار دارد و رایزنیها و پیگیریهای صورتگرفته را دلیل کم شدن استیضاحکنندگان میداند.
روزنامه جمهوری اسلامی نوشت:در همین یکماه اول سال 1402 که مصادف با ماه مبارک رمضان بود، علیرغم شعارهائی که برای ایجاد گشایش در امور و حل مشکلات معیشتی مردم داده شد، مایحتاج اولیه زندگی مردم بطور متوسط بین 25 تا 50 درصد گران شد.
عباس عبدی در روزنامه اعتماد نوشت:یک ماه پیش آقای رییسی در مجلس با قاطعیت اعلام کرد که روند قیمت ارز کاهشی خواهد شد ولی در همین یک ماه نزدیک به 15 درصد بر قیمت آن افزوده شد که رشد کمسابقهای است و این شائبه را ایجاد میکند که گویی ادعاهای مسوولان محترم بیارتباط با واقعیت است و شعار محسوب میشود و از این پس نیز مورد توجه مخاطبان قرار نخواهد گرفت.
گرچه چین مهمترین و اولین شریک تجاری جمهوری اسلامی ایران به شمار می رود، اما در حوزه سیاسی و دیپلماتیک روابط تهران – پکن آن چنان که باید پر قدرت نبوده و پایین تر از تراز روابط اعلامی بوده است!
در کشور آنها همه آمارها مثبت است و روند رو به رشد. حالا ما ماندهایم و دو کشور متفاوت. کشوری که به گلستان میماند و کشوری که در هر سویاش دردی نهفته است. چقدر کشورها آنها خوب استای کاش ما هم آنجا بودیم!